· 

Opruimactie zwerfaval

Voorman Nardus van de Verenigde Zaken van Kampen had weer eens een lumineus idee: de jeugd van Kampen zwerfafval op laten ruimen en belonen met Duiten, dat handige muntje waarmee je kunt kopen in Kampen en waarvan de opbrengst naar de verenigingen van Kampen gaat.

 

Daar moet een plan voor bedacht worden. 'Zwerfafval' is geen aantrekkelijk woord, eerder het tegenovergestelde. Daarmee krijgen we de jeugd niet op de been. Superhelden zijn wel populair. Als we die dat vuil nou eens op laten ruimen en tegen de jeugd zeggen dat ze zelf een superheld kunnen worden?

 

Eerst eens aan een goede superheld gewerkt, eentje van het niveau Pixar, zeg maar. En gebrand in de VZK huisstijl natuurlijk. En waar bereiken we die kids? Op school natuurlijk, en op insta. En hun ouders op Facebook en in de krant. Paginagrote advertenties, posters en flyers online en naar alle basisscholen en sportverenigingen in de gemeente, op straat geflyerd, geen moeite gespaard. En toen, 3 zaterdagen in oktober, kwam de jeugd naar buiten om de wereld te redden!

 

Poster "Red de wereld van zwerfafval"
Poster om belangstelling te wekken voor de actie.

adres

Kerkstraat 2A
8261BC Kampen

telefoon

06 44864755

 

e-mail
nico@vanmaastricht.com

 

facebook

facebook.com/nvmgo


inschrijvingen

KvK 081749300000
BTW 1901.16.365.B.01